Over Annelies

 

Na mijn afstuderen aan de Technische School voor Mode en Kleding (1983) heb ik diverse cursussen gevolgd op het Koorenhuis en de Vrije Academie, beide in Den Haag. Ik leerde er o.a. zeefdrukken op textiel, modeltekenen en beeldhouwen. Later volgde nog een cursus zijdeschilderen bij Anneke Gelderman.

In 2011 ben ik begonnen met de 5-jarige vakopleiding aan de Kunstacademie van Haarlem en Leiden. Daar volgde ik ook de lessen ruimtelijke vormgeving en tekenen.  Afgestudeerd in 2016.

Inspiratiebronnen

Inspiratie is overal. Je kan je laten leiden door een mooie vorm, kleuren, ervaringen. Voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron. Fascinerend is de grens waar het menselijk ingrijpen in de natuur ophoudt. Het spanningsveld tussen mens en natuurkrachten. Tussen je veilig voelen en wanneer niet meer? Maar ook je willen verliezen in het landschap, hoe ver durf je te gaan?

Je kunt me regelmatig op het strand en de duinen vinden. Met de wind in de haren naar de zee kijken en luisteren naar de vogels.

Mijn werk gaat over genieten en de mooie kant van het leven laten zien. Ik geef een eigen twist aan de natuur door er bijvoorbeeld mijn eigen ledematen bij te plaatsen, op zo’n manier dat er een vervreemdend beeld ontstaat. Het werk is zowel poëtisch als expressionistisch.

Voor mijn afstudeerwerk heb ik een meeuw gebruikt om er mijn eigen mythologie mee te tekenen; een hybride beeld van mens en vogel: Bird, het kind dat wil vliegen.

Inspiratie betekent ook : spelen en dingen uitproberen. Voor mij betekent dat spelen met stoffen en verfmaterialen. Experimenteren met natuurlijke verfstoffen, uitvloeiende kleuren, technieken proberen.

Naailes

De combinatie van kennisoverdracht, creativiteit en gezelligheid maakt de naailes elke keer weer een prettige ervaring. Dat is het mooie van mijn vak als kleermaker. Je kunt andere mensen helpen hun creativiteit te ontwikkelen.