Over Annelies

Geboren in Hoogvliet, getogen in Den Haag

Na mijn afstuderen aan de Technische School voor Mode en Kleding (1983) heb ik diverse cursussen gevolgd op het Koorenhuis en de Vrije Academie, beide in Den Haag. Ik leerde er o.a. zeefdrukken op textiel, modeltekenen en beeldhouwen. Later volgde nog een cursus zijdeschilderen bij Anneke Gelderman.

In 2011 ben ik begonnen met de 5-jarige vakopleiding aan de Kunstacademie van Haarlem en Leiden. Daar volgde ik ook de lessen ruimtelijke vormgeving en tekenen.  Afgestudeerd in 2016.

Sinds oktober 2019 ben ik woonachtig in het prachtige Loenen (Gelderland)

Inspiratiebronnen

Inspiratie betekent voor mij: spelen en dingen uitproberen. Spelen met stoffen, papier en verfmaterialen. Experimenteren met natuurlijke verfstoffen, uitvloeiende kleuren, technieken proberen.

Je kan je laten leiden door een mooie vorm, kleuren, ervaringen. Voor mij is de natuur een onuitputtelijke bron. Fascinerend is de grens waar het menselijk ingrijpen in de natuur ophoudt. Het spanningsveld tussen mens en natuurkrachten. Tussen je veilig voelen en wanneer niet meer? Maar ook je willen verliezen in het landschap, hoe ver durf je te gaan?

Mijn werk gaat vooral over genieten en de mooie kant van het leven laten zien.  Het werk is zowel poëtisch als expressionistisch.

Voor mijn afstudeerwerk heb ik een meeuw gebruikt om er mijn eigen mythologie mee te tekenen; een hybride beeld van mens en vogel: Bird, het kind dat wil vliegen.

Naailes

De combinatie van kennisoverdracht, creativiteit en gezelligheid maakt de naailes elke keer weer een prettige ervaring. Dat is het mooie van mijn vak als kleermaker. Je kunt andere mensen helpen hun creativiteit te ontwikkelen.